Thursday, May 9, 2024
HomeРегионСапарева баняНад 16 000 лв. събра дрифт шоу край Сапарева баня за лечението...

Над 16 000 лв. събра дрифт шоу край Сапарева баня за лечението на малката Белослава

16 006, 35 лв. – това е резултатът от поредното благотворително тунинг и дрифт шоу в помощ на малката Белослава, което този път се проведе на летището край Сапарева баня. Стотици любители на адреналина и автотунинга от цялата страна се включиха в инициативата. Участници и публика превзеха пистите на летището, които стриктно бяха охранявани от полиция. Входната такса за шоуто бе 5 лв., а на различни места по пистата бяха разположени кутии за дарения.


Събитието започна още от рано сутринта в неделя, когато по програма участниците трябваше да се съберат на сборния пункт и да се подредят по трасето и боксовете. Официалното откриване бе в 10 ч с представянето на дрифт коли – стънт и мотори, както и тунинг шоу. Организатори на събитието са Let`s Ride Produktion
“Събитието е изцяло в помощ на малката Бела, която за своите 3 г. е истински боец, който води битки с множество здравословни проблеми, сред които хипертрофична кардиомиопатия, неврологично заболяване и др. В момента Бела се намира на лечение в Турция, заедно със своите родители.


Целта ни е съберем възможно най-много средства, които ще бъдат предадени безвъзмездно на семейството.
Момиченцето се нуждае от още операции по присаждане на стволови клетки в Турция и затова е необходима помощ от добри хора. За всяка една манипулация родителите плащат около 20 000 евро на месец”, разказаха организаторите.
На шоуто в Сапарева баня посетителите имаха възможност да се повозят на дрифт такси и да посетят боксовете на участниците. Само от Insane Drift Team разположиха 30 м боксове и взеха участие с 10 дрифт коли и 11 от най-добрите им пилоти. Те отвориха и щанд на IR Sport Line, като заявиха,че 40 % от печалбата ще бъде дарена за Бела.
Подобно шоу вече е правено на няколко пъти в Русе, като на една от инициативите бяха събрани около 12 000 лв.

RELATED ARTICLES

Most Popular