Wednesday, May 8, 2024
HomeАктуално от днесНа турнир в Перник! Приз "Смело сърце" получи гимнастичката Сияна Борисова

На турнир в Перник! Приз “Смело сърце” получи гимнастичката Сияна Борисова

Със специалната награда „Смело сърце“ бе удостоена Сияна Борисова от СКХГ “Виктория” в първия ден на Четвъртия международен турнир по художествена гимнастика “Кракра къп” в Перник. Състезателката е отличена затова, че дори и със счупена ръка не е прекратила тренировките. Наградата й бе връчена от кмета Станислав Владимиров.

 

Приз за най-технична гимнастика заслужи Магдалена Топалова.

Над 600 грации от 26 клуба от България и 5 от Гърция участват в стартиралата днес в Перник надпревара. Домакин на проявата е СКХГ “Виктория“ с председател Виктория Велинова. Турнирът се провежда със съдействието на община Перник и спонсори на клуба.

На официалното откриване на четвъртия Международен турнир „Кракра къп“ присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, секретарят на общината Мартин Жлябинков, кметът на кметство „Изток“ Десислава Стоянова и Десислава Стойова – главен експерт по спорт, които връчиха наградите в многобоя.

„Перник се слави повече със силовите спортове, повече с мъжките спортове, но радващо е, че нашият град стана домакин на традиционен грациозен и красив женски спорт. Желая на всички вас прекрасно спортно бъдеще, много успехи, които да носите не само на Перник, а на цяла България“, с тези думи кметът Владимиров откри четвъртото издание на турнира.
Всички участници със задоволство отбелязаха положителната промяна след ремонта на пернишката спортна зала „Борис Гюдеров“.

Състезанието ще продължи три дни.

RELATED ARTICLES

Most Popular