Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаНедоразумение отлага старта на сондажа за минерална вода в Бистрица

Недоразумение отлага старта на сондажа за минерална вода в Бистрица

Недоразумение между институциите отлага старта на сондажа за минерална вода в дупнишкото село Бистрица. След забавяне на проучването заради провалени не по вина на общината процедури, същинските сондажни дейности отново зациклят – този път причината е становище на „Басейнова дирекция”.
„Получихме становище от „Басейнова дирекция” относно искането ни за стартиране сондажа за минерална вода в село Бистрица. То обаче все още не ни позволява да започнем и ще ни отнеме известно време. Нашето искане е за стартиране на сондажното проучване, а не за експлоатацията му все още. Очевидно има заблуждение, че вече искаме да експлоатираме сондажа, който обаче още не сме започнали. Предстои ни среща в „Басейнова дирекция” по темата, за да разрешим възникналия казус”, каза зам.-кметът Крум Милев.
„Общината има договор за изпълнение на сондажа – асеновградската фирма “Геосервизинженеринг”, която спечели поръчката, и остава само да се изчисти недоразумението с „Басейнова дирекция””, допълниха от пресцентъра на община Дупница.
Както сме писали, при проучвания в Бистрица, извършени от екип на проф. Костадин Щерев, се установи наличието на минерална вода. Тя е с температура около 60 градуса, на дълбочина 900-1000 метра, с дебит между 45-50 л/сек. Амбицията на местната управа е с експлоатацията на минералното находище и развитието на балнео и спа туризма да се постигне икономическия растеж на общината и района.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Недоразумението е на снимката!

Comments are closed.

Most Popular