Thursday, May 9, 2024
HomeРегионКюстендилНови 3 случая на COVID-19 в община Кюстендил, изписват 2-ма от болницата

Нови 3 случая на COVID-19 в община Кюстендил, изписват 2-ма от болницата

5-има остават на лечение, един е приет от съседна община, информира кметът Петър Паунов

3-ма са новите случаи с COVID 19 в община Кюстендил от обявените тази сутрин от Националния щаб. Това каза на днешната пресконференция кметът Петър Паунов. Той доуточни, че те не са диспансеризирани и не е известно да са контактни с досега известни случаи. “Те са подадени от личните лекари и това значи, че отново имаме повод за тревога. Новозаболелите са на домашно лечение, а днес други двама души ще бъдат изписани от кюстендилската болница с подобрено общо състояние. Мъж от съседна община обаче ще бъде настанен, заради влошено състояние по данни на личния му лекар. 5-има души към този момент ще останат в болницата и ще се лекуват под грижите на медицинските екипи”, информира Паунов.

Градоначалникът заяви, че от днес от 9,30 до 18,30  ще могат да се ползват парковете.

„На сайта на община Кюстендил ще има карти и ще бъде оказана посоката на движение във всеки един парк. За лесопарк ”Хисарлъка” е най-лесно. Изкачването започва от стадион ”Осогово” и горе на Крепостната стена тръгвате към зоопарка в посока Бохемия. Да няма засичане на потоци. Да няма скъсена дистанция. Никакво докосване до пейки и съоръжение. Заради опасността призовавам да излизат в парковете само тези, които нямат дворове. Нека се възползват от тази мярка само хората с малки деца, които са били дълго време затворени в апартаменти“, призова кметът на Кюстендил.

По негови думи по-малко от 2% от българското население е имало среща с коронавируса и затова всеки, който се възползва от тези облекчения, трябва да е наясно към какво върви. “Върви към сериозен риск за здравето и живота на близките и околните. Затова се отнасяме с разбиране, особено към малките деца”, каза още Паунов.

Краси Ценкова

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular