Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградНощно четене събра млади хора в Благоевград

Нощно четене събра млади хора в Благоевград

Доброволци от Младежкия Червен кръст се насладиха на стиховете на Надя Бойчева, тя им изпя „Ах, къде е мойто либе“

В Благоевград се проведе традиционното “Нощно четене с БМЧК”. Организатор на събитието е местната структура на Българския младежки червен кръст.

В ролята на домакин влезе един от известните барове в областния център. Специален гост бе Надя Бойчева, автор на стихосбирката “Страхът, че някой те обича”. Надя Бойчева е благоевградска поетеса, родом от Петрич. Завършила е НХГ “Св.Св. Кирил и Методий“ с народно пеене и пиано, след което учи в ЮЗУ “Неофит Рилски” – специална педагогика, както и финанси. Страстта към писането идва в нейните ученически години, като съвсем скоро издаде и първата си книга.

„Цяла вечер гостите на събитието се наслаждаваха на нежните и красиви стихове, които бяха представени от Дариа Воденичарска и Стефани Вълева – доброволци на БМЧК, Яна Василева и Елена Терзийска, членове на литературен клуб “Порив” и близки приятели на Надя. Самата поетеса разкри част от новата си стихосбирка и накрая за изненада и поздрав към гостите, тя изпя “Ах, къде е мойто либе”. По традиция вечерта беше съпроводена от музикалните изпълнения на Надето, Дамянка и Васко (KidsOfTheRose), които винаги ни карат да пеем и танцуваме с тях. Водещите на събитието – Виктория Даскалова и Росен Мельов, направиха обстановката уютна и приятелска“, споделиха организаторите. След формалната част на вечерта, всички присъстващи имаха възможността да закупят книгата, с лично послание от поетесата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular