Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаУченици от Дупница почитат буквите със състезание по краснопис

Ученици от Дупница почитат буквите със състезание по краснопис

Инициатива насърчава уменията за писане в ОУ „Евлоги Георгиев“ – Дупница. С ученици от четвърти клас се проведе състезание по краснопис и правопис.

Първа награда спечели Богомила Бояджиева от IV б, а втора се класира Ралица Михайлова от IV а. Третото място си поделиха Даниел Игнатов – IV а и Мария Джоргова – IV б клас. Директорът на учебното заведение Тодор Петков връчи на победителите грамоти и обясни на четвъртокласниците колко е важно да пишем грамотно и четливо. Пожела им на следващо състезание да има повече участници и повече наградени. “Надяваме се, да възвърнем интереса на децата към правописа и особено към краснописа. Неща, на които възрожденските учители са държали много, а в нашето време на дигитални технологии са занемарени”, споделиха преподаватели в ОУ „Евлоги Георгиев“.

Школото, което има 125-годишна история, е наследник на килийното училище в квартал „Вароша“. Сред неговите възпитаници са оперетната легенда Арон Аронов, поп певицата Катя от дует „Ритон“, изпълнителят на стари градски песни Петър Бачев и др.

RELATED ARTICLES

Most Popular