Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилНУ „Св. Климент Охридски“ празнува 25-и юбилей

НУ „Св. Климент Охридски“ празнува 25-и юбилей

25 години празнува НУ „Св. Климент Охридски“ в Кюстендил. За откриването на учебната година дворът на училището бе изпълнен до краен предел с развълнувани ученици, учители и родители. Гордост предизвика и изнасянето на знамето, носено от Адел Каменова, Даря Каменова, Дая Каменова и Божидара Григорова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Националният флаг пък бе донесен от Александра Васева, Дария Радославова, Кристиян Сотиров, Християн Гаврилов. Молитва за благополучие прочете отец Тодор от църквата „Свети Мина”. От ръководството на училището благодариха на община Кюстендил и РУО за подкрепата и съдействието при реализирането на новаторски идеи и инициативи. По повод юбилея от училището с гордост заявиха, че успехите на учениците са безапелационни – математици, литератори, художници и спортисти. “25 години НУ е част от българското образование. Изпълнени сме с гордост и вълнение. Правим равносметка за миналото, напълно осъзнаваме предизвикателствата на настоящето и сме вперили поглед в бъдещето!”, коментираха от училището по повод юбилея.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Прочувствено приветствие произнесе директорката Евелина Димитрова. Кметът Петър Паунов, който бе официален гост на тържеството, също приветства присъстващите.

Радосвета ЗЛАТЕВА

RELATED ARTICLES

Most Popular