Thursday, May 9, 2024
HomeСпортОбзор! Миньор бие вкъщи, ЦСКА II - навън, и отново ги делят...

Обзор! Миньор бие вкъщи, ЦСКА II – навън, и отново ги делят 6 точки

Девет вместо десет мача се изиграха в 21 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига по терените на Югозападна България.  Изключително малко голове бяха отбелязани –14, от които 8 от домакините и 6от гостите. Дистанцията от шест точки в челото на таблицата се запази.

 

Миньор – Септември ІІ

 

На градския стадион в Перник друга алтернатива пред местния Миньор, освен победа срещу Септември ІІ нямаше, след като в изминалия кръг „чуковете“ загубиха с 2:4 от Героя в Сливница. Единственото попадение в срещата отбеляза Александър Александров в 52-ра минута. Този гол се оказа златен, носещ трите точки за  отбора на Миньор и утвърждаване в челото на таблицата за класиране на ЮЗ Трета лига с 55 точки. Втори жълт и червен картон бе показан в 43-та минута на Мартин Филипов от гостите. Отборът на Септември ІІ са на 13-о място с 26 точки.

 

Септември(Сим) – Сливнишки герой

 

На стадион „Арена Симитли“ се срещнаха отборите на местния Септември и Сливнишки герой от Сливница. Доста интересни моменти в срещата, в която футболистите от двата тима си отбелязаха по един гол и си поделиха по една точка. Илия Петков откри в 44-та минута за отбора на гостите от Сливница. В края на полувремето Тодор Траянов от дузпа изравни резултата за 1:1. Червен картон бе показан от главния съдия Станимир Тренчев на Мартин Костадинов от гостите в 77-ма минута. След това равенство отборът на Септември е на 14-о място с 24 точки, а Сливнишки герой са на 7-мо място с 36 точки.

 

Кюстендил – ЦСКА 1948 ІІІ

 

На стадион „Осогово“  местният ФК Кюстендил и ЦСКА 1948 ІІІ извъртяха нулево равенство. В този мач главният съдия Валентин Стефанов показа втори жълт и червен картон на Стилиян Рангелов от гостите в 29-та минута.ФК Кюстендил са на 9-о място с 30 точки, а ЦСКА 1948 ІІІ са 16-и с 20 точки.

 

Банско ТиймБалкан

 

На стадион „Свети Петър“ отборът на Банско Тийм победи Балкан (Ботевград) с 1:0 с гол на Георги Фикийн в 18-та минута. Като цяло „козлите“ бяха по-добрият отбор на терена през целия мач и имаха шанс за отбелязване на още попадения, но неточните удари на техните нападатели бяха причина до края на срещата голът на Фикийн да се окаже изключително ценен, който донесе трите точки на отбора му напълно заслужено. Главният съдия Венцислав Митрев показа червен картон на Йордан Дамянов от гостите с 67-ма минута. Наставникът на Балкан Иван Редовски изгледа мача от трибуните заради наложено наказание от ДК на ЗС на БФС София. Отборът на Банско е на 8-мо място с 31 точки, а Балкан е на 5-о място с 36 точки.

 

Ботев Левски ІІ

 

На стадиона в Ихтиман се срещнаха местният Ботев и Левски ІІ (София). По едно попадение в двете части  на срещата отбелязаха възпитаниците на Валери Свиленов, които бяха дело на Божидар Йотов в 25-та минута и на Николай Маринов в 48-ма минута. С тази победа отборът на Ботев е на 10-о място с 29 точки, а дубълът на Левски е на 12-о място с 26 точки.

 

Рилски спортист – Костинброд

 

На стадион „Искър“в град Самоков се срещнаха отборите на местния Рилски спортист и ОФК Костинброд. Мачът беше от изключително важно значение за отбора на гостите, които само при победа съхраняваха надежди за излизане от зоната на изпадащите. Те направиха това по невероятен начин, раздавайки се докрай на терена. Първото попадение в срещата бе дело на Калоян Бонев в 29-та минута за 0:1. В 54-та минута Станислав Петров от Рилецо изравни резултата – 1:1. Борислав Будинов в 75-та минута отбеляза победния гол за отбора на гостите и с това прибави три точки към актива на своя тим. Отборът на Рилски спортист е на 6-о място с 36 точки, а ОФК Костинброд е на 19-о място с 16 точки.

 

Хебър II – ЦСКА II

 

На стадион „Сарая“ се срещнаха дублиращите отбори на „Хебър“ Пазарджик и ЦСКА София.  Като цяло възпитаниците на известния футболен специалист Стамен Белчев стояха далеч по-добре на терена и отбелязаха само два гола, дело на Георги Чорбаджийски в 15-а минута и Петко Панайотов в 72-ра минута.  Отборът на Хебър ІІ е 15-и с 23 точки, а ЦСКА ІІ са на 2-ро място с 49 точки.

 

Пирин (Рз) – Славия ІІ

 

На стадион „Септември“ в град Разлог се срещнаха местният Пирин и Славия ІІ (София).  След постигнатата победа срещу изминалия кръг срещу Оборище в Панагюрище футболистите на домакините дадоха всичко от себе си, за да може да постигнат победа и този път като домакини, и го направиха по най-добрия начин. След бурен натиск на Милен Лефтеров и Петър Попадиин отборът на Пирин водеше вече с 2:0 до 19-та минута. През втората част на срещата футболистите на столичния тим опитаха да променят резултата. Това им се удаде в 79-та минута с попадение на Георги Коричков, което се оказа недостатъчно за спечелване поне на една точка  в този двубой като гости в Разлог. След тази победа отборът на Пирин (Рз)все още е на последното 20-о място с 15 точки, но вече вижда лъч надежда за излизане от дъното на таблицата. Отборът на Славия ІІ е на 17-о място със 17 точки и остана в зоната на изпадащите.

 

Оборище Вихрен (Сандански)

На стадион „Орчо Войвода“ в град Панагюрище се срещнаха отборите на местния Оборище и Вихрен (Сандански), които си поделиха по една точка, завършвайки при резултат 0:0.  Отборът на Оборище е 18-и със 17 точки и се намира в зоната на изпадащите, а Вихрен са на 4-то място с 39 точки.

Мачът Чавдар (Етрополе) и Витоша (Бистрица) не се игра, при което се присъжда служебен резултат 3:0 за гостите, които се намират вече на 10-о място с 28 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular