Sunday, May 12, 2024
HomeСпорт„Оборище” нанесе първа домакинска загуба на „Септември” Симитли

„Оборище” нанесе първа домакинска загуба на „Септември” Симитли

Треньорът Стефан Гошев: Не съм доволен, съперникът бе по-агресивен

Очакванията на треньорския щаб, футболистите и феновете на „Септември” Симитли за втора победа от началото на първенството, този път срещу отбора на „Оборище” Панагюрище, не се сбъднаха.
Домакините започнаха по-добре срещата, но при атаките си не сътвориха нещо опасно пред противниковата врата. В 19-та минута бе първото чисто голово положение за отбора на „Септември”, но удара на Лъчезар Давков не бе точен отблизо срещу вратаря на гостите Стилиян Георгиев. В 24-та минута Никола Лалев със страхотен шут от 30-тина метра изпрати топката неспасяемо в далечния ъгъл зад стража на домакините Александър Марковски за 0:1. Десет минути преди края на първото полувреме Николай Хаджиниколов-Хаджи от удобна за стрелба позиция изпрати топката извън вратата на Стилиян Георгиев. В интерес на истината домакините владееха повече топката на терена, но не успяваха да се справят със защитата на гостите, която беше много добре подредена и парираше навреме намеренията на противниковите нападатели.
Второто полувреме започна с натиск на домакините. Владислав Златинов от 15-16 метра отправи директен удар, но насочената топка премина на сантиметри встрани от вратаря на гостите Стилиян Георгиев.Поредното си чисто голово положение футболистите на домакините проиграха в 63-та минута, когато непростим пропуск направи Милен Войнов срещу вратаря на гостите Стилиян Георгиев. Мачът се играеше пред вратата на „Оборище”, футболистите на „Септември” търсеха начин за изравняване на резултата, но безуспешно. В последните десет минути отборът на „Оборище” остана с човек по-малко на терена,след като главния съдия Стоян Арсов показа втори жълт и естествено червен картон на Мирослав Делков. Но и това не помогна на футболистите на „Септември” Симитли поне да стигнат до равенство в този двубой.
След мача наставникът на „Септември” Симитли Стефан Гошев бе доста разочарован от загубата и изрази недоволство от представянето на своя отбор, който не е отговорил на агресията на футболистите на гостите. „Не съм доволен. Нямаше с какво да изненадаме отбора на „Оборище”. Те бяха по-агресивни на терена, за което ги поздравявам. Ние подходихме лежерно и затова ми е болно. Като тактика нямаше с какво да се изненадаме. Имахме проблеми преди началото на срещата, което повлия на нагласата на момчетата за мача, но това не е оправдание. Трябва да си търсим вината у нас. Може би и аз не бях мотивирал отбора на нужното ниво, защото не дадохме нужния отпор на гостуващия тим. Футболистите ни имат характер, но в този двубой нещо се обърка тотално. Все още няма изявени фаворити в групата”.
Кириякос Георгиу-старши треньор на „Оборище”: Много съм доволен от резултата. През седмицата имахме много проблеми, доста отсъстващи по различни причини, но нямаше възможност да отложим двубоя. Футболистите, които изведох на терена, успяха да създадат повече чисти голови ситуации, каквито липсваха в отбора на „Септември”. В този мач не успяхме да разчитаме на контузените Мартин Попов и Васил Тачев”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular