„Марек” надигра „Пирин” Гоце Делчев, но вкара само 2 гола

Отборът на „Марек” постигна нова победа – трета поред, този път срещу „Пирин” Гоце Делчев. На стадион „Бончук” в Дупница над 300 зрители се бяха настанили по трибуните да подкрепят любимците си, които от началото на есенния дял на първенството освен че не са загубили точка, не допуснаха и отбелязване на гол в тяхната врата.
Още след първия съдийски сигнал на Георги Спасов се видя, че гостуващия тим е дошъл с намерение да спечели нещо, след като се бяха здраво барикадирали отзад. Всичко това пречеше за отбелязване на гол от страна на футболистите на „Марек”. През последната третина на полувремето дупничани увеличиха оборотите си и поставяха в шах защитата на „Пирин” Гоце Делчев. В 34-та минута Милен Иванов със страхотен шут от 15-тина метра разтресе напречната греда зад стража на гостите Любомир Георгиев. При поредна атака на домакините при центриране отдясно в наказателното поле на гостите Росен Йорданов с глава изпрати топката на сантиметри над противниковата врата. Нови пропуски за отбора на „Марек” направиха Иван Калайджийски и Николай Ганчев. В 39-та минута истината възтържествува. Тогава след центриране от фаул отляво на Милен Иванов, Александър Башлиев бе оставен непокрит и с глава отбеляза рядко красив гол и накара вратаря Любомир Георгиев да вади кълбото от мрежата си за 1:0. Този резултат остана непроменен до края на полувремето и при него футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
Второто полувреме тоново премина под диктовката на възпитаниците на Танчо Калпаков. Обръчът пред вратата на „Пирин” Гоце Делчев все повече се затягаше и футболистите на домакините търсеха отбелязване на ново попадение. В 51-ва минута Александър Близнаков със страхотен шут разтресе лявата странична греда зад вратаря на гостите Любомир Георгиев. Капитанът на гостите Любомир Гуцев с шут от 35-36 метра опита да изненада вратаря на „Марек” Пламен Младенов, но той бе на мястото си. В 67-ма минута Георги Божилов и Николай Ганчев не се разбраха кой да насочи кълбото в опразнената от Любомир Георгиев и топката излезе в аут. В 69-та минута Милен Иванов от фаул обстрелва директно противниковата врата и топката се оплете в мрежата зад Любомир Георгиев за 2:0. Няколко минути преди края на срещата футболисти от двата отбора се сдърпаха на терена, в резултат на което Александър Близнаков от „Марек” и Иван Макриев от „Пирин” Гоце Делчев получиха жълти картони, като за Макриев предупреждението беше второ и главния съдия Георги Спасов го изпрати преждевременно към съблекалнята.
След последния съдийски сигнал радостта на привържениците на „Марек” бе голяма, и имаше защо. От три мача отборът е с пълен актив от 9 точки и без допуснат гол дели първото място в таблицата с тези на „Славия ІІ” София и „Сливнишки герой” Сливница.
След мача наставникът на мъжкия отбор на „Марек” Танчо Калпаков изрази своето задоволство от играта и победата на своите възпитаници и сподели следното: „Доволен съм много от старанието и раздаването на момчетата, на които гласувах доверие в този мач. Първоначално имахме някакви затруднения от сгъстената защита на гостите, променихме тактическата схема и всичко си дойде на място. Отборът заигра така, както аз желая. Отбелязахме два гола и ако не бяха пропуските на нашите футболисти, можеше победата ни да бъде още по-убедителна. Очаква ни тежка седмица. В сряда ще гостуваме на „Металург” Перник в мач за Сезам Купа България. В събота ще гостуваме на „Балкан” Ботевград”.
Президентът на „Марек” Васил Василев сподели: „Определено съм доволен от играта, която показаха нашите футболисти в мача срещу „Пирин” Гоце Делчев. Очаквам в остатъка от срещите „Марек” да разгърне докрай възможностите си и да докаже, че мястото му не е в трета лига. Призовавам феновете на отбора да се увеличат и да подкрепят отбора не само на стадион „Бончук” , а и навън, както беше преди години, предвождани от Румен Тимев. По отношение участието ни за Сезам Купа България трябва да вървим колкото се може по-напред и да доведем някой от грандовете на българския футбол на стадион „Бончук”, както бе миналата година срещу „Левски” София”.
„Марек” : Пламен Младенов, Иван Калайджийски, Росен Йорданов, Александър Башлиев, Радослав Михалков, Александър Близнаков, Димитър Илиев, Милен Иванов, Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Георги Божилов (Анжело Кючуков, Симеон Димитров, Кристиян Любенов, Валери Йорданов)

Ташко Сульотов