Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщина Благоевград: Строителните отпадъци да се оставят до съдовете за смет

Община Благоевград: Строителните отпадъци да се оставят до съдовете за смет

Благоевградчани да изхвърлят строителните отпадъци от битови ремонти до съдовете за смет. За това апелират от община Благоевград след преустановената експлоатация на депото за строителни отпадъци в с. Изгрев. От общината съветват хората, които правят ремонти, да поставят отпадъчните материали в здрави чували, за да не бъде допуснато разпиляването им и замърсяване на околната среда.

Общинската администрация призовава фирмите, занимаващи се със строителна дейност, да съхраняват отпадъка на строителната площадка, на която същият е генериран, до намиране на рационално решение на проблема.

При възникване на аварийни ремонти община Благоевград има готовност да осигури безвъзмездно контейнери за строителен отпадък с вместимост 4 куб. м на институциите и фирмите, ангажирани с ремонт на подземна и надземна инфраструктура.

Припомняме, дейността на депото бе спряна от РИОСВ, считано от 19 август, заради несъответствие с нормативните изисквания.

Незабавно след получаване на предписанията oбщинската администрация възложи на фирма „Биострой“ да почисти Айдаровско дере и да осигури неговата проходимост.

Паралелно с това бе изпратено и писмо до РИОСВ, с което се изисква инспекцията да позволи експлоатацията на Депото за строителни отпадъци – с. Изгрев след почистване до изграждане на нова площадка, на която да се депонират инертни материали.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular