Monday, May 6, 2024
HomeРегионБобов долОбщина Бобов дол насрочи нов търг за имуществото на хосписа

Община Бобов дол насрочи нов търг за имуществото на хосписа

Нов опит за продажба на имуществото на общинския хоспис правят в Бобов дол. Предстои публичен търг с явно наддаване за продажба на оборудването на медико-социалното заведение, чиято дейност спря заради продажбата на сградата, в която се помещава. Продават се болнични легла, кухненско оборудване, шкафчета, етажерки, маси, бюра, фотьойли, телевизори, хладилник, щори, инвалидни колички, проходилки, носилка и др.  За всяка от вещите може да се наддава поотделно, съгласно определените условия. Оглед на вещите се извършва по искане на кандидата след закупуване на документация всеки работен ден до 16 часа до 24 август. Списъкът с вещите и първоначалните тръжни цени са обявени на сайта на общината. Търгът е насрочен за 25 август, 14 часа. При липса на участници повторен търг ще се проведе на 3 септември.

Това е третият търг, който се насрочва, след като на предишните две процедури нямаше кандидати, посочи юристът на общината Л. Здравкова.

Припомняме, че заради липса на кандидат-купувачи с решение на Общинския съвет първоначалната цена на движимото имущество на хосписа от общо 13 000 лв. бе намалена с 50%.

Както сме писали, общинският хоспис, който бе разположен в сградата на бившата МБАЛ „Д-р Стоян Сантев”, не функционира от м. декември миналата година. Дейността бе прекратена заради липса на сграда за здравното заведение. До там се стигна, след като Борис Делибалтов (фолкпевецът Борис Дали), който купи имота на фалиралото лечебно заведение, уведоми общината, че трябва да освободи ползваните под наем помещения.

Движимото имущество на хосписа беше оценено общо на 13 000 лв. Общината търси вариант как той да продължи да функционира, а междувременно дейността е замразена.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular