Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДолна баняУченици от Долна баня хванаха последния влак за безплатна почивка на Златните

Ученици от Долна баня хванаха последния влак за безплатна почивка на Златните

МОН спира приемането на заявки

Долнобански ученици се възползваха от националната програма на МОН „Отново заедно“.

Групата от СУ „Неофит Рилски“ е сред последните, включени в програмата, която бе спряна на 17 август поради усложняващата се епидемиологична обстановка.

Младите пътешественици от Долна баня посетиха старите български столици Велико Търново, Преслав и Плиска, както и Мадарския конник. Уморени от дългия път и многото емоции, но щастливи и впечатлени от видяното, те пристигнаха в курорта Златни пясъци, където им предстои 6-дневна морска ваканция. С децата пътуват учители, които заявиха, че ще подходят изключително отговорно към инициативата и че почивката на Черноморието ще зареди учениците с позитивна енергия, здравословен въздух и ще затвърди впечатленията им към красивата ни природа.

Уточняваме, заради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските курорти Министерството на образованието спира приема на заявки за безплатна почивка за учениците. От министерството уточняват, че ще бъдат обработени заявките, постъпили до вчера включително, и ако отговарят на условията, ще получат финансиране.

В следващите седмици е планирана почивката на повече от 2500 ученици. От МОН очакват указания от здравното министерство за безопасно провеждане на ученическите лагери.

15 млн. лв. от държавния бюджет са предвидени по програмата „Отново заедно“ за подпомагане на туризма. С парите се осигуряват летни почивки на 30 хиляди деца и педагогически персонал.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular