Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСамоковОбщина Самоков дава 1,3 млн. лв. за благоустройство на ларгото

Община Самоков дава 1,3 млн. лв. за благоустройство на ларгото

Община Самоков подхваща мащабен ремонт в центъра на града. От екипа на кмета Владимир Георгиев стартираха процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности, свързани с благоустройство и преустройство на централна градска част към зона „ЛАРГО” – бул. „Македония”. Обществената поръчка е на обща стойност 1 327 200 лв. без ДДС. Средствата са отпуснати по проект, който ще се реализира със средства от Европейския съюз.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Ще падне крадене на кинти покрай ремонта с традиционните едни и същи голееми фирми след които до година всичко се разпада!

  2. цървулан тук ще играе по на едро, поредното прилапване

  3. Ама как само се харчат пари! Актуалната дума е “усвояват”, а по-точната е “присвояват”.
    Не се прави нещо, за да стане красиво, трайно, полезно и по възможност икономично, а ей така – прави се, за да се изпише разход. Без логика за полезност или за постигане на някакво качество.
    Примери:
    1. Ларгото се прави само преди около 15 години. Сега пак. Дано този път го направят с естествена каменна настилка, защото иначе няма смисъл. И дано са се сетили, че плочите на площада трябва да се бучардисат, защото доста хора си счупиха кой крак, кой ръка през зимата.
    2. На паркинга на общината слагат бетон за наклон върху битумната хидроизолация. Ха-ха. Много умно и навреме!?! След няколко години ще го правим пак.
    3. На читалището правят каменна облицовка върху каменната зидария на цокъла. Първо зидарията си е автентична и красива, само трябва да се почисти. Второ облицовката засега е лъскава, ама камъните ще почнат да падат, защото облицовката се залепва, ако материалът на стената отдолу дръпне влагата от разтвора. Камъкът няма да дръпне влагата и въобще това е безобразие.
    4. За тротоарите по ул. “Отец Паисий” нямам думи. Свалиха се естествените камъни, за да се сложат бетоновите боклуци. А пък на какви вълни ги направиха, съвсем са като антични, различно слегнали, сякаш са така от сто години. Ама така е, като гледам коя фирма е взела поръчката, кой от общината ги контролира, какви са им техниците и какви са им работниците. Умен човек не настъпва мотиката два пъти, а нашата община прави тротоарите все с фирмата на Палев!

Comments are closed.

Most Popular