Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричОгнен ад в Петрич! Изгоряха тонове храна и техника във фермата на...

Огнен ад в Петрич! Изгоряха тонове храна и техника във фермата на братя Каткови

Тонове храна за животни изгоряха в петричка ферма. Полицията разследва умишлен палеж. Клипове и снимки в социалните мрежи разпространи един от собствениците на животновъдния обект Павел Катков. Той заедно със своя брат от години отглеждат биволи и крави.

Огънят лумнал  през нощта срещу неделя и въпреки бързата реакция на фамилията и  пожарната, всичко е изпепелено. В стихията е изгорял целият склад, както и селскостопанска техника за над един милион лева, споделят потърпевшите. До мястото на палежа са открити бутилки със запалителна течност. Въпреки, че животните са спасени от пожара, собствениците на фермата изпитват сериозни притеснения за тяхното оцеляване през настъпващата зима.

 

От Асоциацията по биволовъдство в Шумен публикуваха призив за помощ в социалните мрежи. “В такива случаи, когато злонамерена ръка е унищожила храната за зимата, да подадем ръка на тези фермери- двама братя от Петрич, които отглеждат 250 бивола”, се казва в публикацията.

В нея е посочена банковата сметка на Павел Вячеславов Катков:

G63UBBS80021034432150.

Желаещите да помогнат, могат да се свържат с фермерите на телефони: 0988829251 и 0876575481. Фермата е собственост на фамилия Каткови, руснаци, които от години живеят в Петрич и отглеждат едър рогат добитък.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular