Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаПланинският спасител Ив.Тушев и кучето Ектор по следите на Сашко

Планинският спасител Ив.Тушев и кучето Ектор по следите на Сашко

10 години по-рано: Водачът и Гаро откриха пътя към Мирослава

 

Планинският спасител Иван Тушев и кучето Ектор участват в търсенето на 12-годишният Сашко от Перник, съобщи Божидар Джокин от ПСС-Дупница. Тушев е един от най-опитните водачи, участващи в различни мисии, свързани с издирването на  бедстващи хора. Сред най-знаковите случаи, в които е участвал, е този с издирването на Мирослава Николова от Перник през 2012 година.

Тогава редом до Иван Тушев от Дупница бе кучето Гаро, което успя да открие следите на момичето и да помогне на полицията да намери заровеното й тяло. Години наред немската овчарка участваше в спасяването на десетки изгубени планински туристи. Четириногият член на ПСС-Дупница бе едно от 10-те оперативни кучета в цялата страна.

Към днешна дата, в мисията по откриването на момченцето от Перник се включва кучето Ектор. Той също е натрупал опит и е достигнал високо оперативно ниво. Надеждите на всички са четириногият спасител да помогне за щастлива развръзка на случая с изчезналия Александър от миньорския град. Доброволци от София, Дупница и Радомир пристигнаха на място и се включиха в издирвателните мероприятия още в първите часове след отправения призив за помощ.

RELATED ARTICLES

Most Popular