Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупницаОпасно място в центъра на Дупница! Късове фасада падат от старинна къща

Опасно място в центъра на Дупница! Късове фасада падат от старинна къща

Строителни късове се чупят от фасадата на една от къщите в центъра на Дупница. Парчета от започналия да се руши апартамент на последния етаж на сградата на улица “Николаевска” №9 едва не са ударили човек преди няколко дни. Мястото е много оживено, буквално в центъра на града – на метри от общината и Дома на техниката. Както е известно, това е пешеходна зона, в която има фризьорски салон, магазини, детска площадка, заведения за бързо хранене, и движението е постоянно – минават възрастни и трудноподвижни хора, майки с бебешки колички, деца с колела.
„По време на градушката преди няколко дни от апартамента на последния етаж пред салона падна голяма циментова отломка.

Отломките са паднали буквално на сантиметри от вратата на фризьорския салон

Имах клиентка, на която правех прическа, а мъжът й я чакаше в нашето помещение. В един момент той застана на вратата и точно тогава падна голямо парче от фасадата. Изпаднах в ужас, казах му да се върне и да не излиза. Ако беше продължил, можеше да пострада. Оттогава не са падали други отломки, но това не е гаранция, че няма да се случи отново. Можеше да стане голяма беля”, каза фризьорката Емилия Симеонова. Тя сигнализира за случилото се в социалните мрежи, с надежда да бъдат взети мерки. „Исках да подам жалба в общината. С една от съседките ходихме до там, но ни казаха, че трябва да се обърнем към противопожарната охрана. Апартаментът, от чиято фасада падат отломки, беше купен от човек, който пътува постоянно. Той е шофьор и в момента бил в чужбина. Като се върне, дано да предприеме нещо, да направи ремонт. Наистина е опасно”, допълни Емилия Симеонова.
А иначе къщата е една от интересните и най-стари в центъра на Дупница. Нейни фотоси красят стари картички и албуми на Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular