Wednesday, May 8, 2024
HomeАктуално от днесОпашка пред паметника на Левски в София за 149 години от гибелта...

Опашка пред паметника на Левски в София за 149 години от гибелта му

България отбелязва 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

„Заветите на Левски и днес будят умовете и стряскат съвестта на българите. Затова нашата почит изисква не само смирение пред гибелта му, но и дързост да го следваме в делата му“, заяви президентът Румен Радев.

Десетки се събраха пред паметника на Васил Левски в София, за да поднесат цветя и да се преклонят пред делото на националният ни герой.

Президентът Румен Радев отдаде почит пред паметника на Левски.

 

„Васил Левски готвеше народа не само за въоръжена борба, но и за неговото нравствено израстване, защото свободата може да бъде достояние само на просветен и духовно извисен народ. Историята няма да прости ако не се върнем на пътя към чистата и свята република, която ни е завещал. Левски остава нашият морален съдник и символ непреходен на нашата вяра в собствените ни сили, на българското достойнство и независимост. Поклон“, каза Румен Радев.

Премиерът Кирил Петков написа, че на 19 февруари се чувства „най-горд с това, че е българин, и че България е родина на Апостола“.

Поклон пред делото на великия българин пред паметника му в София отдадоха стотици българи. Повечето от тях с децата си./БНР

Снимки: БГНЕС

RELATED ARTICLES

Most Popular