Wednesday, May 8, 2024
HomeНовиниБългарияОсветиха бойните знамена на Българската армия

Осветиха бойните знамена на Българската армия

Бойните знамена, флаговете и знамената светини на Българската армия бяха осветени на церемония пред Паметника на незнайния воин в столицата.

Водосветът в София беше отслужен от Българския патриарх Неофит и Софийски митрополит заедно с епископ Герасим и епископ Поликарп.

Те прочетоха Молитвата за успех на народа. Патриарх Неофит поръси със светена вода за здраве и успех и представителните части на Българската армия и нейните бойни знамена.

“Нека поръсването с тази богоявленска вода да бъде за здраве и още много успехи на непобедимото българско воинство”, каза патриарх Неофит в словото си.

На церемонията по традиция присъства и държавният глава Румен Радев, който прие почетния строй, а също така положи и венец пред Паметника на незнайния воин.

На церемонията беше и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който коментира случващото се в Ирак след последните американски удари.

“Ситуацията е доста напрегната”, каза Красимир Каракачанов. Той припомни, че България има двама офицери, които са на мисия и обучават личния състав на иракската армия.

До две седмици тези офицери трябва да се върнат в България, защото настъпва времето за тяхната ротация, но ако се наложи, могат да бъдат изтеглени по-рано при влошаване на ситуацията, каза още министър Каракачанов./БНР

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Обратитесь ко мне ! Помогу “попасть” в нужную вам почту, анонимность полная, консультации бесплатные.

    Часто и много работы ? – хорошие скидки.

    Предоплата не требуется ! Доказательства ( фото вашего письма, либо всей почты ) и т.д.

    Прайс – ‘Мaил’лиcт’бк’инбoкс’ – 5000 рублей/ Яндекс 15 000р. Ukr 15 000р. Рамблер 15 000р. + Корпоративные. Взлом ватсап.

    Так же пробив данных/детализация звонков/доступ в личный кабинет “билайн” “мтс” “ТЕЛЕ2” “Мегафон”

    Банковсие пробивы физ/юр лиц и многое другое.

    Для связи писать только на почту: uslugiopen2 @ gmail. com ( пробелы убрать )

Comments are closed.

Most Popular