Saturday, May 11, 2024
HomeСпортОтборите на „Орел” и „Струма” не се победиха в Лебница

Отборите на „Орел” и „Струма” не се победиха в Лебница

От отбора в Лебница ще картотекират опитния футболист Илиян Митрев

 

Отборите на местния „Орел” и „Струма” (Марикостиново) се изправиха един срещу друг на отлично подготвения терен в село Лебница. Двата отбора, съответно от областни групи „Струма-1” и „Струма-2”, премериха сили в контролна среща.

Мачът започна равностойно. Редяха се атаките и пред двете врати, но до нещо опасно така и не се стигаше. В 7-ата минута при образцова контраатака на гостите Георги Младенов слаломира по левия фланг с топката, проби защитата, центрира удачно и отличният в този мач Мартин Бояджиев с глава простреля вратаря на домакините за 0:1. Футболистите на домакините реагираха като ужилени и търсеха начин за промяна на резултата. В 27-ата минута от фаул Атанас Дафинков обстрелва директно вратата на гостите, стражът им изби кълбото и в добавката Димитър Джалков не сгреши за 1:1. До края на първата част на контролния мач пропуски направиха за „Орел” Краси Теменугов, Николай Стоянов и Марио Гутев, а за „Струма” – Мартин Бояджиев, Георги Младенов и Йордан Бербатов.

Втората част на срещата стана още по-интересна, с доста атаки, най-вече по фланговете. В 57-ата минута след изпълнен ъглов удар отдясно от Николай Стоянов топката се извиси в наказателното поле на гостите и Димитър Джалков с глава я изпрати в мрежата за 2:1. В 80-ата минута Йордан Бербатов изведе отдясно Мартин Бояджиев, който овладя кълбото далеч пред наказателното поле на домакините, навърза изпречилите му се футболисти и сам срещу вратаря, търкулна топката в мрежата за 2:2.

Този мач бе ръководен на ниво от съдийска тройка начело с Христо Кесаров.

След мача президентът на ФК „Орел” (Лебница) Васил Джибов-Полковника коментира: „Изключително коректен мач, без грубости от страна на футболистите на двата отбора. Много интересни неща сътвориха в контролата нашите момчета, но заради неточен мерник и отличен вратар на гостите не успяхме да се доберем до победата. Това беше генералната ни репетиция, преди да изиграем отложените два мача за първенството на областна група „Струма-1” срещу отборите на Долно Осеново на 7 февруари и срещу „Изтребител” (Ново Делчево) на 14 февруари. И двата мача ще се играят на терена в село Лебница. Стягаме се да спечелим пълен актив от точки и да оглавим таблицата. В началото на седмицата ще картотекираме новопривлечения класен футболист Илиян Митрев – бивш футболист на „Вихрен” (Сандански) и „Пирин” (Благоевград). В този мач участие не взеха Илиян Христов, Филип Филипов, Боян Боянов, Йосиф Иванов и титулярният вратар Крум Христов. Целият УС на ФК „Орел” наблюдава този контролен мач, което показва сериозните намерения за бъдещето на отбора.

Наставникът на „Струма” (Марикостиново) Атанас Терзиев изказа своята благодарност към президента на „Орел” Васил Джибов за топлото посрещане и отлично подготвения терен за игра и на футболистите за коректното им поведение на зеления килим. „Доволен съм от първия контролен мач, който изиграхме в отсъствието на Ивайло Хаджигаев, Веско Найденов, Мариан Терзиев, Мариан Бъчваров. На 7 февруари на стадиона в Марикостиново ще приемем един от силните отбори от областна група „Струма-1” – „Спортист” (Склаве) от 14,30 часа”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular