„Огражден 1955” победи „Яворница” с 4:3

В първия си контролен мач от зимната подготовка за пролетния дял на първенството на областна група „Струма-2” възпитаниците на Кирил Атанасов от „Огражден 1955” премериха сили с отбора на „Яворница” от едноименното селище. През първата част на срещата надмощието на домакините бе тотално и футболистите им атакуваха гостуващия тим отвсякъде. Първия гол в срещата отбеляза Георги Николов в 19-ата минута, който след атака по левия фланг бе изведен отлично от Ивайло Златков и със страхотен шут изпрати топката под напречната греда за 1:0. Шест минути по-късно след самостоятелен пробив Стефан Назъров бе изведен от Митко Учителски и изпрати топката в левия ъгъл за 2:0. Последваха пропуски на два пъти на Динчо Георгиев, като в единия случай от фаул уцели напречната греда, и Илиян Кочев за домакините.

След почивката бе даден шанс на футболистите от резервната скамейка от страна на наставника на домакините Кирил Атанасов. Някои от тях не бяха в тон с играта и това бе добре дошло за отбора на „Яворница”. При една от атаките на гостите в 49-ата минута Александър Стоянов бе оставен непокрит и успя да простреля резервния вратар Веселин Василев за 2:1. Третият гол в полза на домакините бе дело на Любомир Вангелов след асистенция на Динчо Георгиев. В 75-ата минута след пробив отдясно Илия Ризов от отбора на „Яворница” намали на 3:2. При нова атака за гостите в 76-ата минута Дани Трендавков се възползва от недобра намеса на вратаря на домакините Веселин Василев и резултатът бе изравнен – 3:3. Натискът на футболистите на домакините се увеличи, но Динчо Георгиев, Стефан Назъров и Георги Николов не бяха с точен мерник отблизо срещу вратаря на „Яворница”. В 87-ата минута Стефан Назъров бе изведен от Илиян Кочев пред наказателното поле на гостите и майсторски изпрати топката в мрежата за 4:3.

„Като в първи контролен мач давам добра оценка за играта на футболистите, най-вече през първата част на мача. Резервните футболисти трябва доста да се потрудят, за да се преборят за титулярно място в отбора. Осезателно бе отсъствието на титулярите Кристиян Стоилов, Кирил Хаджиев и Христо Петров. Радвам се, че нямаше грубости от страна на футболистите на двата отбора. Предстои ни да изиграем два отложени мача – срещу отбора на „Вихър” в Кавракирово на 6 февруари и срещу отбора на „Яворница” като домакини на 13 февруари”, сподели Кирил Атанасов – треньор на ФК „Огражден 1955” (с. Първомай).

Ташко СУЛЬОТОВ