Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникПерник отдаде почит към жертвите на комунистическия режим

Перник отдаде почит към жертвите на комунистическия режим

Структурите на политическите партии ГЕРБ, СДС, БДЦ, ВМРО, Политическа партия „Никола Петков” и граждани поднесоха цветя пред паметника в града.

„Тази дата е една от най-черните страници в новата българска история. Избита е българската интелигенция – без съд и присъда. Решенията на т.нар. „Народен съд“ са абсолютно незаконни. Това е институция, създадена в нарушение на Търновската конституция. Вероятно малцина хора знаят как са избити всички жертви. Те са откарани една нощ на гробищата в София и там в предварително изкопани ями са разстрелвани един след друг. Последен е оставен да констатира смъртта на всеки един от тях проф. Александър Станишев – светило в българската медицина, и след това и той е бил убит“. Тези исторически факти припомни Юлиан Ситарски – сътрудник на депутата в Европейския парламент – Александър Йорданов.

За позорния акт на т.нар. народна власт, когато беше избита интелигенцията в страната, говориха още народният представител Александър Александров, председателят на младежката структура на ГЕРБ-Перник Александър Александров и лидерът на БДЦ Десислав Аспарухов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular