Thursday, May 9, 2024
HomeНовиниБългарияОткраднаха кеш терминал от денонощен магазин в ж.к. "Люлин"

Откраднаха кеш терминал от денонощен магазин в ж.к. “Люлин”

Кеш терминал е откраднат от денонощен магазин в столичния квартал “Люлин”.

Тази сутрин, около 5.00 часа, двама мъже са напръскали охранителните камери със спрей и за по-малко от минута са изкъртили кеш терминала. Той е бил захванат с дюбели за земята. По време на обира в магазина е имало трима служители, но според разказа им не е имало заплахи към тях. Стълба, която е била сложена на входа на магазина, е възпрепятствало крадците да имат контакт с хората вътре.

По първоначални данни сумата в откраднатата машината е около 20 000 лева.

Кеш терминалът е бил доста оборотен – хората са плащали битовите си сметки и са го използвали за залози в различни сайтове.

“Двама или трима са били много яки и са изкъртили кеш терминала и са си тръгнали необезпокоявано. Още на момента са установили, че камерата, която сочи към терминала е била напръскана със спрей, както и камерата отвън, за да не се види в какво се товари”, разказва служител в магазина.

“Имах трима човека персонал. Изплашили са се и са се скрили. Три жени. Те са били с маски, аз не бях на смяна, но това е което ми разказаха колежките”, обясни Емил Василев, зам.-управител на денонощния магазин./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular