Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградПак връщат в затвора осъдения за убийство Фрико

Пак връщат в затвора осъдения за убийство Фрико

Този път – за дрога

54-годишният Юлиян Мирчев – Фрико от Благоевград пак влиза в затвора, след като бе пуснат условно предсрочно по присъда от 22 г. и 4 месеца за убийството на унгарския тираджия Имре Фодор.
Фрико напусна затвора предсрочно през 2019 г., защото се бил поправил, с остатък от 2 години 10 месеца и 6 дни, но в рамките на това време успя да извърши ново престъпление.

Окръжният съд постанови изтърпяване на остатъка от наказанието, наложено на условно предсрочно освободения благоевградчанин.

Около месец след като излезе на свобода през 2019 г. Юлиян Мирчев отново е започнал за извършва престъпна дейност – участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – извличане на противозаконни облаги от разпространението на високорискови наркотични вещества и тяхното държане с цел разпространение. Виновността му е била доказана и последното дело срещу него е приключило с наложено ефективно наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода“.

Умишленото престъпление, извършено от освободения предсрочно в изпитателния срок, е дало законно основание на Окръжна прокуратура – Благоевград да сезира съда да постанови изтърпяване на остатъка от наложеното му общо наказание.
Съдебният акт на Окръжен съд – Благоевград за изтърпяване на остатъка на определеното общо наказание подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular