Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаПанчо шашна зам.-министъра на здравеопазването! Хванал се за главата от практиките в...

Панчо шашна зам.-министъра на здравеопазването! Хванал се за главата от практиките в Спешната помощ на Рила

Бившият кмет на Дупница и народен представител от зората на демокрацията Панчо Панайотов стигна до кабинета на зам.министъра на здравеопазването д-р Петко Стефановски. Срещата станала със съдействието на народния представител от ГЕРБ-СДС Радослава Чеканска, която застана до д-р Панайотов в битката му срещу „медицинското мракобесие”.

Легендарният син кмет на Дупница алармира за нарушения, свързани с липсата на организация в  ЦСМП – Кюстендил,  извършени злоупотреби с лекарствени препарати във ФСМП – Рила, упражняване на тормоз спрямо болни хора и лишаването им от достъп до здравеопазване, чрез различни механизми, наложени от ръководството на ЦСМП в гр. Кюстендил в лицето на д-р Албена Рапатинска.

Докторът  нееднократно изрази и своите сериозни съмнения за фалшифициране на официални документи, диагнози и лечение на пациентите, воденето на модифицирана амбулаторна практика, нарушаване на медицинската етика, както и на установените стандарти при лечението на пациентите.

„Онзи ден имах среща ” на четири очи” със зам.-министъра на здравеопазването, с ресор спешна помощ. Повода, повечето от вас го знаете, за набедената директорка на Кюстендилската бърза помощ.Впечатлен съм. Очаквах да видя, бюрократ, чиновник, очаквах и той както обикновено го правят да ме баламосва. Но. Видях друго. Истински лекар, на ти с медицината, на ти със спешната помощ. Запознат с неблагополучията и не одобряващ ги. Мисля, че беше искрен с мен, защото емоционално сподели своята изстрадала история на професионалния си живот. Имахме единодушие, как са нещата и как трябва да бъдат. Когато му показах листа с анамнезата, статуса, диагнозите и ” лечението” , той се хвана за главата”, разказва д-р Панайотов за срещата си със зам.-министъра на МЗ.

Той разчита на бърза и адекватна реакция от страна на Министерство на здравеопазването след официално внесеното питане от страна на депутатите от ГЕРБ-СДС в област Кюстендил Радослава Чеканска и Христо Терзийски.  Народните представители настояха за отговори от МЗ, свързани още с установяване на допуснати нарушения, касаещи дейността на ръководството на  ЦСМП – Кюстендил, липсата на електронна система в центровете за спешна помощ, както и отношение на министъра по установени пропуски при извършена проверка от страна на ИА „Медицински надзор“ (ИАМН).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular