Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаПедагозите от Кюстендилско уморени от пандемията и онлайн обучението, търсят се 10...

Педагозите от Кюстендилско уморени от пандемията и онлайн обучението, търсят се 10 директори

РУО обяви места за математик в Крайници и за начален учител в областния град

Конкурси за директори на шест училища в Кюстендил, три – в Дупница и едно в село Раждавица предстоят в областта, съобщават от Регионалното управление на образованието (РУО). Обявените позиции са за Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов“, Професионална гимназия по селско стопанство „Св. Климент Охридски“, Професионална гимназия по лека промишленост „Владимир Димитров-Майстора“, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ и Спортно училище „Васил Левски“ в областния град, за Начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Раждавица и за Основно училище „Св. Климент Охридски“, Профилирана гимназия „Христо Ботев“ и Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски в Дупница. Както сме писали, в момента тези учебни заведения се ръководят от временно изпълняващи длъжността директори.
Срокът за подаване на документите изтича на 8 август. Конкурсите протичат на два етапа- писмен изпит с решаване на тест и казуси и защита на концепция за стратегическо управление на учебното заведение за период от 3 години.
По-голямата част от овакантените постове са заради пенсиониране на досегашните директори. Има и един напуснал, както и един починал. Специалисти в сферата на образованието коментират, че директори и учители се чувстват уморени заради пандемията и онлайн обучение и при навършване на възрастта предпочитат да излязат в пенсия, дори да има възможност да продължат да работят.
От РУО са обявили и две вакантни места за учители. ОУ „Хр. Ботев” в Крайници има нужда от учител по математика в прогимназиален етап (V – VII клас). Мястото е по чл. 68, ал. 1, т. 1 и чл. 70, ал. 1 и ал. 2. Кандидатите могат да подават документи до 31 август. НУ „Св. Кл. Охридски” в Кюстендил се нуждае от начален учител. Одобреният кандидат ще бъде назначен по чл. 68, ал. 1, т. 1, във връзка с чл. 70, ал. 1. Срокът за подаване на документи е до 15 юли.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular