Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникПерничанин е с изгаряния след пожар, приеха го в „Пирогов“

Перничанин е с изгаряния след пожар, приеха го в „Пирогов“

Мъж на 49 години е пострадал при пожар в Перник, съобщиха от ОД на МВР. Инцидентът е станал на 1 април, около 01:45 ч., когато на телефон 112 е подаден сигнал за горяща барака в пернишкия квартал “Бели брег”. На място са се отзовали два противопожарни екипа, които са локализирали пламъците.

Пострадалият мъж, който е собственик на постройката, е получил изгаряния по дланите, гърба и долен крайник. Той е предаден на ЦСМП-Перник, а след това транспортиран за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в София.

Бараката е изгоряла напълно. Причините за пожара не са установени. След извършен оглед на място от служители на реда е започнало досъдебно производство.

Припомняме, че преди седмица 79-годишен жител на пернишкото село Драгичево пострада при опит за гасене на пожар. Мъжът запалил сухи треви и отпадъци в дворното си място. Огънят се разпространил в градината му и при опит да го загаси, пламъците са го засегнали частично, без сериозни наранявания и изгаряния. Прегледан е на място и е освободен за домашно лечение.

RELATED ARTICLES

Most Popular