Пред ученици в Разлог! Гласът на д-р Хаус Даниел Цочев влезе в ролята на Емил Димитров

Емоционална и запомняща се среща имаха гимназисти от СУ „Братя Каназиреви“ в Разлог с автора на сценария на музикалния спектакъл за живота и музиката на артиста Емил Димитров „На Нея с обич! Емил Димитров“ Нели Бенова и актьора, въплътил се в ролята на незабравимия изпълнител, Даниел Цочев.

След като имаха възможността да гледат спектакъла на сцената на Читалище „15 септември 1903-1908“ учениците се докоснаха до хората, превърнали в мисия задачата на всички нас – Публиката – да помним. В непринуден разговор гимназистите зададоха своите въпроси за сценария и скритите му послания, за малко известните факти от живота на изпълнителя Емил Димитров, за актьорската игра и вокалните умения на актьора Даниел Цочев. Научиха от първо лице как се пише сценарий и колко време отнема, кои са хората, които винаги остават извън прожекторите на сцената, но без които би било невъзможно реализирането на представлението. Гостите споделиха как се е родила идеята да разкажат в слово и песен именно за Артиста Емил Димитров и неговия неповторим изпълнителски чар.

Вдъхновени от интимния разговор, учениците сами споделиха какво в спектакъла ги е трогнало, кое е останало недоразбрано, разкриха самите те за какво мечтаят и се похвалиха със своите ученически проекти. Попитаха за други творчески проекти и за спомен получиха автографи от актьора, чийто глас озвучава дублажа в десетки кинопродукции.

Разбира се, не бе пропуснат и най-известният глас, пресъздаден от Даниел Цочев – този на обичания от поколения д-р Хаус от едноименния сериал.