Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниПерничани недоволни от решението на съда да върне в ареста прокурорския син

Перничани недоволни от решението на съда да върне в ареста прокурорския син

Перник отново се разбунтува след като стана ясно, Софийският районен съд отказва да върне в ареста Васил Михайлов. Известният като прокурорският син от Перник, успя да взриви обществеността след като публично заяви, че е нарушавал мярката си “домашен арест”, като е ходил на дискотека , за да “разпусне” след петта месеца прекарани зад решетките и е пребивал хора с криминални досиета. Това предизвика серия от реакции на държавните институции, а прокуратурата поиска изменяне на неговата мярка от “домашен арест” в “задържане под стража”, тъй като Михайлов неколкократно е нарушавал периметъра на домашния арест.
В съдебната зала Васил Михайлов отрече да е напускал дома си, докато е бил под домашен арест. Вуйчо му, който е привлечен като свидетел, твърди, че гривната отчитала отклонение дори когато племенникът му бил на терасата.

В съда обвиняемият заяви, че всеки път, когато е нанасял побой над някого, е било в условията на самозащита. Под обществения натиск в срадя главният прокурор Иван Гешев дори поиска оставката на бащата на подсъдимия – прокурорът Бисер Михайлов.
По същото време от МВР съобщиха, че Васил Михайлов е проверен 39 пъти и при физическите проверки не са констатирани нарушения. От главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ в полицията в Перник са изпратени две уведомления за пропуск в комуникацията. Първото е получено на 31 октомври и касае пропуск за периода 28-30 октомври, а второто е получено в сряда. Подател е съответното звено в Благоевград и касае периода 28-31 октомври, посочват от МВР.
От ведомството твърдят, че от момента на привеждането на Михайлов от следствения арест на адреса, на който ще изтърпи наложената му мярка за неотклонение „Домашен арест“, е създадена необходимата организация с оглед контрол на ненарушаването й, посочват от МВР.

Припомняме, съдът освободи под домашен арест Васил Михайлов на 27 октомври.Той е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.18-годишният Васил Михайлов е син на Бисер Михайлов, който по време на случилото се беше заместник окръжен прокурор на Перник. След ареста на сина му Бисер Михайлов поиска да бъде освободен от поста и да остане редови обвинител.

Перничани недоумяват какви са мотивите за решението на Софийския районен съд и защо Темида отново си затваря очите спрямо прокурорския син. Острите коментари в социалните мрежи на миньорския град отново са насочени към бащата в лицето на прокурор Бисер Михайлов. “Няма правосъдие, няма полиция, няма нищо. Тази фамилия е над държавата”, пишат перничани в социалните мрежи.

RELATED ARTICLES

Most Popular