Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПерникПерничанка е трета в света! Ивет Василева завоюва бронз на световното по...

Перничанка е трета в света! Ивет Василева завоюва бронз на световното по таекуон-до

Голям успех за Ивет Василева от град Перник!
Перничанката, която представя страната ни на световното първенство по таекуон-до в Казахстан се класира завоюва бронзово отличие в категория 62 кг. Това съобщи треньорът й от СК Калоян Ладимекс Иво Иванов.
Европейската шампионка от Перник се състезаваше в дисциплините спаринг – до 62 кг.жени и специална техника.

Ивет Василева тренира вече повече от 10 години Таекуон-До в СК “Калоян Ладимекс”. Тя е дългогодишен състезател в националния отбор, републикански шампион по таекуон-до и републикански шампион по кикбокс.

Повече от успешен бе третият ден от провеждащото се в Астана световно първенство. Родните национали спечелиха шест отличия от Мондиала – две златни, две сребърни и две бронзови. Кирил Илиев триумфира в кат. до 52 кг при мъжете в спаринга, а след това мъжете (Никола Николов, Дени Велев, Антон Огорелков, Любомир Бакалски и Кирил Илиев) в дисциплината специална техника също стъпиха на световния връх. Със сребро в спаринга останаха Дени Велев (92 кг) и Антон Огорелков (58 кг), а място на почетната стълбичка намериха и представителките ни при жените в кат. до 62 – Лилия Митрева и Ивет Василева.

Световният шампионат продължава утре със спаринг и силов тест.

RELATED ARTICLES

Most Popular