Wednesday, May 8, 2024
HomeАктуално от днесПернишка легенда изигра последния си мач на тепиха! Иво Ангелов обяви край...

Пернишка легенда изигра последния си мач на тепиха! Иво Ангелов обяви край на кариерата си

Един от най-успешните български борци за този век – Иво Ангелов окончателно обяви край на кариерата си. 37-годишният перничанин, който се оттегли от националния отбор през пролетта на 2021-а, когато не успя да спечели квота за Игрите в Токио, изигра последния си мач на тепиха.

Това стана на държавното първенство във Велико Търново. Там Ангелов спечели бронзов медал в категория до 63 килограма с технически туш 15:6 над Мирослав Емилов, като бе бурно аплодиран от присъстващите в залата, включително множество легенди и зрители. На този фон Ангелов свали спортните си обувки (борцовки) на тепиха.
Иво бе дълги години лидер на националния ни отбор в класическия стил. Той стана Спортист на годината през 2013-а, когато спечели световна и европейска титла.

„Това беше последното ми състезание. От една страна исках да приключа с успех кариерата си, а и да помогна на моя клуб „Миньор“ (Перник). Няма тъга. Има други предизвикателства, които са пред мен. Единствено съжалявам, че не успях да спечеля медал от олимпиада“, призна Иво Ангелов.

В дългата си кариера Ангелов има спечелени 8 отличия за България от големи първенства. В момента 37-годишният шампион оглавява клуб „Миньор“ (Перник) и е амбициран да развива борбата в родния си град.

Снимки: БФ Борба

RELATED ARTICLES

Most Popular