Saturday, May 4, 2024
HomeБизнес Пернишка фирма ще произвежда бордюри в Големо село

 Пернишка фирма ще произвежда бордюри в Големо село

Пернишка фирма смята да произвежда полимерни пясъчни продукти в Големо село. В РИОСВ – София е внесено инвестиционно предложение за изграждане на линия за производство на полимерни пясъчни продукти в имот в землището на Големо село, община Бобов дол, с възложител „Хийт енерджи” ЕООД. Става въпрос за производство на плочки, бордюри, стълбове на площадката на „Хийт Енерджи” ЕООД, намираща се в непосредствена близост до ТЕЦ „Бобов дол”, на която са съхранени неопасни отпадъци, приемани от топлоцентралата. Съгласно Закона за опазване на околната среда и Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда на интернет страницата на инспекцията е осигурен обществен достъп до уведомлението за инвестиционно предложение, което е на сайта от 28 септември.

Становища, мнения и/или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение се приемат в деловодството на РИОСВ – София, представени лично и/или изпратени с пощенски оператор и/или по електронна поща.

„Хийт енерджи” ЕООД е предприятие в България, с централен офис в Перник. Работи в индустрията за нефтопроизводители и търговци на нефтопродукти (с изключение на насипни станции и терминали). Компанията е създадена 2009 г. Любопитна подробност е, че миналата година община Бобов дол е спряла друго инвестиционно намерение на „Хийт енерджи”-Перник, с управител Диляна Авджиева. Дружеството е искало разрешение за промяна предназначението на устройствена зона от предимно производствена за производство на бетон и бетонови изделия и площадка за съхранение и третиране на отпадъци. Получило е отказ, става ясно от съобщение на община Бобов дол.

Преди дни площадката на „Хийт Енерджи” ЕООД в Големо село бе проверявана от ОДМВР –  Кюстендил и РИОСВ – София. Проверката бе извършена, след като Окръжната прокуратура в Кюстендил се самосезира по повод публикации за продължаващо изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-а, като не е установено наличие и изгаряне на отпадъци.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Фирма „Хийт Енерджи” ще се окаже че е на Ковачки и ще се прикрива боклука, който ще гори ТЕЦ-а.
    Да, ще има работни места, но на каква цена.

Comments are closed.

Most Popular