Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричПернишки художници поканиха лятото в галерия „Кракра“

Пернишки художници поканиха лятото в галерия „Кракра“

„Лято“ – така е озаглавена поредната изложба на пернишките художници. Общо 33 платна с лятна тематика са подредени в галерия „Кракра“ и могат да бъдат видени до началото на месец септември.

Въпреки горещите дни творците с четка не спират да работят. „Тази изложба е нещо като лятна закачка, нейната цел е да създаде още повече настроение“, сподели Ели Темелкова, директор на Галерия-Перник. Организаторите на събитието гарантират на посетителите, че ще могат да видят онази сияйна енергия, която струи от всяко произведение.

В експозицията са включени платна на Ели Темелкова, Снежана Велинова, Силвия Топалова, Валентин Топалов, Васил Добренов, Георги Кьосев, както и гостуващата художничка от София Бисера Вълева. „Смятам, че се поучи приятна изложба, която се превръща в традиция през последните години. Всеки един от нас, според своя натюрел, изказ, почерк, е дал нещо от себе си. Това е ценното, различният поглед върху най-топлия сезон“, сподели художникът Валентин Топалов.

Част от представителите на пернишката гилдия участват и в сборната изложба „Струмско лято“, която е експонирана в Благоевград.  Снимки: Андон Тацев

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular