Monday, May 6, 2024
HomeАктуално от днесПетричанинът Петър Касабов изведе Тайбе до бронз в Токио!

Петричанинът Петър Касабов изведе Тайбе до бронз в Токио!

Петричка следа беляза Олимпийските игри в Токио. Най-успешният български треньор по борба в последните няколко години Петър Касабов, който е родом от южния град, изведе Тайбе Юсеин до бронзовия медал.

Българката спечели отличието в категория до 62 кг. В мача за единия бронз Юсеин се наложи над Любов Овчарова от Руския олимпийски комитет с технически туш. 30-годишната състезателка беше безапелационна и победи само за 56 секунди.

 

Селекционерът на женския отбор по борба Петър Касабов бе изключително развълнуван от бронзовия медал на Тайбе Юсеин.
“Горд съм с Тайбе след всичко, което ни се случи в последните четири години. Щастлив съм, че успя да се събере и да си извоюва нейното въпреки всичко. Когато се стигне до тази усмивка, до тази радост – всичко си заслужава. Искам да й пожелая да продължава да се труди, да бъде щастлива. Рано или късно на всеки ще му дойде времето”, заяви Касабов.

И още един жител на Петрич бе в плен на силни страсти, но с обратен знак в Токио през вчерашния ден. След две победи на тепиха Евелина Николова загуби катастрофално с 0:11 от Ирина Курачкина от Беларус на полуфинала на категория до 57 кг на женската борба. Възпитаничката на спортния клуб по борба „Беласица” записа загуба в първата част с 0:2 точки, а след това съперничката й спечели още девет през втората част.

Днес петричанката излиза на тепиха в битката за бронзовия медал.

За Николова това беше олимпийски дебют. В кариерата си тя има два бронзови медала от световни първенства (до 55 и 57 кг).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular