Monday, May 6, 2024
HomeСпортПирин надигра дубъла на Септември в Разлог, но спечели само точка

Пирин надигра дубъла на Септември в Разлог, но спечели само точка

В град Разлог в мач от втора фаза за първенството на ЮЗ Трета лига, група 2, се срещнаха отборите на местния Пирин и Септември ІІ (София). Първата част на срещата премина повече в половината на гостите. Все нещо не достигаше на футболистите на домакините да зарадват дошлите около 700 зрители да ги наблюдават. Непрекъснатото увеличаване на любителите на футбола в Разлог се дължи на отличната работа на младия футболен специалист Димитър Мавродиев. В четвърти мач неговите възпитаници не са губили, независимо къде са играли, и противниковите играчи не са отбелязали гол във вратата на най-добрия вратар в Югозапада Захари Димитров. Вместо да си решат победата още през първата част на двубоя, Димитър Петков-Макето и Любомир Христов след удар с глава сред центриране от корнер и неточен мерник не успаха да зарадват феновете си.

През втората част на срещата отново по-добрият отбор на терена бе този на домакините. Николай Димитров и Александър Александров-Аци като по чудо не успяха да изпратят топката в опразнената врата зад стража на столичния тим. В 82-ра минута след удар на капитана на Пирин(Разлог) Красимир Шапкаров топката се отклони от ръката на защитник на гостите, но главният съдия не отсъди дузпа в полза на домакините. С това си спечели реакцията на присъстващите на стадиона, включително и на футболистите на Пирин (Разлог), но това не промени решението на арбитъра Благой Манов.

„Надявам се това,което направи главният съдия Благой Манов да е от незнание, а не целенасочено срещу нас. С ръка на сърцето си споделям мнението на треньорския щаб на гостуващия тим, на които прави чест, че признаха, че това беше 1000%-ова дузпа”, сподели старши треньорът на Пирин(Рз) Димитър Мавродиев.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular