Рилецо с труден, но заслужен успех срещу Левски Раковски

На стадион „Искър” в град Самоков във втория мач от втората фаза на първенството на ЮЗ Трета лига, група 2, се срещнаха местният Рилски спортист и Левски Раковски (София). Победата за двата отбора бе от различно значение -домакините да се утвърдят на челното място във втора група, а гостите – да запазят шансовете си за оцеляване за следващото първенство на ЮЗ Трета лига.

През първата част на мача отборът на самоковци бе по-дейният тим на терена. Опитните футболисти Радослав Василев и Алек Манолов на няколко пъти се озоваваха в удобна позиция за стрелба срещу стража на столичани. В първия случай екс националът Ради Василев насочи топката опасно с глава след центриране в наказателното поле на гостите, но стражът им  показа завиден рефлекс и не допусна кълбото в мрежата си. От пряк свободен удар Алек Манолов с топовен изстрел насочи топката във вратата на софиянци, но отново – блестящ рефлекс на вратаря Неделчев.

След почивката футболистите на Левски Раковски започнаха да гледат по-смело към противниковата врата, но всичко се ограничаваше с отчаяни изстрели от средни позиции. Опитният старши треньор на Рилски спортист Адалберт Зафиров вкара в игра перлите в селекцията си Иван Вълчанов и Георги Нетов. Именно Иван Вълчанов от пряк свободен удар центрира отлично в наказателното поле на гостите, след което екс националътстоличани, откривайки резултата за 1:0.  Футболистите на Левски Раковскитърсеха начин за изравняване на резултата, което се случи в 93-та минута. Тогава след центриране от ъглов удар Мартин Зимбилев  се оказа най-съобразителен сред всички футболисти и простреля стража на домакините за 1:1. Това не отчая футболистите на Рилецо, които тръгнаха в атака и след центриране в наказателното поле на гостите техен защитник отклони кълбото с ръка и главният съдия Мурад Адем съвсем справедливо отсъди дузпа за домакините, която Радослав Василев реализира и донесе победата за своя тим за 2:1.

Ташко СУЛЬОТОВ