Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаПитейна вода тече по ул. „Петър Динеков“ в Дупница, наводнява 2 къщи

Питейна вода тече по ул. „Петър Динеков“ в Дупница, наводнява 2 къщи

Бисер Николов: 3 месеца чакаме „В и К“ да ремонтира водопровода

Аварирал водопровод създава проблеми на две семейства в Дупница. Питейната  вода, която от 3 месеца се излива на ул. „Акад. Петър Динеков“, наводнява къщите на Бисер Николов и Първолета Георгиева.

„На това място водопроводът се пукаше от години и създаваше проблеми. Всяка година правеха ремонт. Сега водата се появи на 4 април и продължава да тече.

Водата от спуканата тръба отива към двете къщи

Веднага подадохме сигнал във В и К за спукан водопровод. На 5 април дойдоха работници, но само погледнаха и казаха, че нямат свободен багер, че работят само с един багер. От тогава досега никой не ни обръща никакво внимание, а сигурно имаме над 1 000 обаждания. И аз звъня, и комшиите. Само ни лъжат и не идват“, оплака се Бисер Николов. 37- годишният строител обясни, че в наводняваната къща на ул. „Акад. Петър Динеков“ 24 живеят той, съпругата му, двете им деца под 18 г. и 52-годишната му майка, страдаща от сърдечно заболяване. Отбеляза, че най-засегната е стаята, в която живее майка му. Подчерта, че редовно си плаща сметките за вода и показа водомера.

Влагата разрушава мазилката в къщата на Бисер Николов

„И при нас, и при комшиите има влага в стаите. При мен водата идва в две стаи. Влагата разрушава гипса на стените и той пада. Всичко мухлясва. Постоянно попиваме водата с парцали и така „се спасяваме“. В едната от стаите живее майка ми. Тя е с болно сърце, а постоянно е в тоя мухъл. Влагата се качва и на горния етаж, където са децата. Не е нормално тая водада течетолкова време и от „В и К“ да ми казват, че нямат багер и не е спешно. Не го разбирам. А има и друг проблем – водата, която тече по вада на улицата, събира оси. Като напече слънцето, тука е пълно с оси, страхни е да минаваме. Тука е страшно, купуваме препарати, пръскаме ги, но пак не става“, разказа Бисер Николов.

Първолета Георгиева показа стената, по която влагата е пропълзяла на около 1 м от пода.

„Водата идва в стаята. Около 1 метър от стената е мокра, мазилката се рони. Децата ми дишат тоя въздух с мухъл. Искахме да правим ремонт, но го отлагаме заради влагата, защото тя ще си остане. Къщите ще ни паднат от тая вода. Няколко пъти звънях във „В и К“, обещават, че ще дойдат и не идват“, разказа и Първолета Георгиева, която живее със съпруга и двете им деца– на 9 и на 8 години.

Съседи на двете семейства потвърдиха, че течът е от 3 месеца, но аварията не се отстранява.

За коментар потърсихме управителя на „В и К-Дупница“ Красимира Иванова, която не отговори на обаждането ни. Дружеството запазва правото си на отговор.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Нито един мангал не плаща вода в Дупница..Що искат тия боклуци.Само искат.

    • ти голям българин ли си пикло, то българите са по мръсни 100 пъти повече

Comments are closed.

Most Popular