Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаПламен Данаилов отново се кандидатира за управител на ВиК-Дупница

Пламен Данаилов отново се кандидатира за управител на ВиК-Дупница

Пламен Данаилов отново атакува шефския пост във „ВиК-Дупница” ЕООД. Данаилов, който преди години беше управител и главен инженер на общинското дружеството и е бивш лидер на СДС в града, е закупил документи за участие в конкурса за управител, научи „Вяра”. Закупен е бил и втори пакет документи за участие в процедурата, но от общината отказаха да съобщят името на евентуалния кандидат. Срокът за подаване на документи от желаещите да оглавят дружеството е до 29 ноември.

Припомняме, че Пламен Данаилов бе единственият кандидат за управител на водното дружество в Дупница през м. септември, когато бе проведен последният конкурс. Тогава конкурсната комисия не го допусна до процедурата, тъй като бе подал документи в нарушение на изискванията. При условие документите да са в запечатан непрозрачен плик, те са внесени като захванати с телбод листове. Това наложи Общинският съвет да обяви нов конкурс по избор на управител.

А иначе сагата с местното ВиК, което отговаря за града и 16-те села в общината, продължава. На 26 ноември ще стане ясно дали община Кюстендил ще подкрепи община Дупница в намеренията й да напусне Асоциацията по ВиК – Кюстендил.

Какво ще предприемат местният парламент и общината в Дупница, след като местният парламент в Бобов дол упълномощи кмета Елза Величкова на заседанието на водната асоциация на 30 ноември да гласува „против” напускането на Дупница, попитахме председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов. „Ще изчакаме решението на общинските съветници в Кюстендил, което ще бъде взето на заседанието им в петък. Ще решаваме, след като стане ясно тяхното становище”, отговори Костадинов. Както е известно, ВиК-Дупница от години изнемогва. С приходите си дружеството трудно успява да изплаща заплатите на персонала, като не стигат за осигуровките, посочено бе на една от последните сесии на Общинския съвет в града. Заради задълбочаващите се с всеки изминал ден проблеми с водоснабдяването общината предприе трудната битка за напускане на водната асоциация и запазването на ВиК-Дупница като самостоятелно дружество. Припомняме още, че за да бъдат извършени спешни ремонти по водопроводите в по-големите села, Общинският съвет разреши общината да изтегли заем от 1 млн. лв.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular