Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаПланинските спасители от Дупница с поредно дарение

Планинските спасители от Дупница с поредно дарение

Хората да се въздържат от качвания в по-високата част на планината, каза ръководителят на отряда Кирил Чолаков

Столична фирма зарадва екипа на Планинска спасителна служба-Дупница с подаръци. Компанията е признателна на дупнишките спасители и с този жест засвидетелства уважението си към тях.
„Една софийска фирма, с която държим добри контакти, дари средства за закупуването на медицински консумативи. Също така направиха тениски за целия отряд и ни ги подариха. Всичко това е в знак на признателност към нас“, каза пред „Вяра“ ръководителят на ПСС-Дупница Кирил Чолаков.
Той допълни, че в последните седмици ситуацията при тях е спокойна и на него и колегите му не се е налагало да правят спасителни акции в Рила планина.
„Не сме имали акции и много работа след свършването на активния сезон. Засега не сме имали някакви проблеми. В момента няма много хора, които да излизат в планината, но така е по време на преходните сезони. Лека-полека нещата си отиват към зима. Определено вече си е по-зимно и в планината. Хората трябва да се съобразяват, че във високата част вече има сняг и на доста места е заледено, което е предпоставка за инциденти. Затова им препоръчвам да се въздържат от качвания в по-високата част на планината. Като започнат да работят съоръженията, тогава ще има повече туристи. Чакаме зимата и се готвим за нея“, завърши Кирил Чолаков.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular