Thursday, May 2, 2024
HomeАктуално от днесПожар лумна в кюстендилския квартал „Румена войвода”, четирима са обгазени

Пожар лумна в кюстендилския квартал „Румена войвода”, четирима са обгазени

Огнеборци евакуираха хора със стълба

Четирима души бяха обгазени при пожар в кюстендилския квартал „Румена войвода” . Пламъците лумнаха малко след 13 часа в неделя. Облаци от черен  дим се стелеха от втория етаж на жилищна сграда и се разнасяха из целия квартал.

Апартаментът е обитаван от мъж, който е известен на съседите си с това, че е събирал множество вещи, които трупал в жилището си  и на площадката пред него. Линейки на Спешна помощ, противопожарни коли и полицията евакуираха жители на блока. Сред най-засегнатите от гъстия дим бяха семейство, което живее на трети етаж. За извеждането му огнеборците са използвали стълба до горящия втори етаж, след което по стълбището се изкачили до третия етаж. Собственикът на жилището, в което е възникнал пожара, е бил евакуиран от терасата на апартамента си, на втория етаж с външна стълба от противопожарните екипи, казаха още от полицията. Четирима души бяха закарани за преглед в кюстендилската болница след обгазяване. Сред тях няма деца, съобщи за БТА говорителят на полицията Катя Табачка.

По данни на медицинските екипи обгазените са освободени от здравното заведение и са в стабилно състояние. Дежурна  следствена група от полицията извърши оглед, с цел установяване причините за възникването на огъня.

RELATED ARTICLES

Most Popular