Saturday, May 11, 2024
HomeРегионКюстендилПоказаха иконописа в новоизградения храм "Успение Богородично" в Нов чифлик

Показаха иконописа в новоизградения храм “Успение Богородично” в Нов чифлик

В художествената галерия “Владимир Димитров – Майстора”, гр. Кюстендил бе организирана вечер, посветена на православния иконостас по време на която художникът-иконописец Евгени Серафимов представи и иконописа в новоизградения храм “Успение Богородично”, с. Нов чифлик.

След откриването на вечерта с молитвено изпълнение от смесения хор при храм “Св. вмчк Димитър Солунски” с диригент Роза Гюрева, организаторът Евгени Серафимов представи иконата на Господ Иисус Христос – Уброс, която е нарисувал и ще бъде монтирана в храма, над царските двери.
Духовното мероприятие зарадва десетки граждани.
Вечерта уважиха Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, Гюла Малчова, кмет на с. Нов чифлик, духовници, ръководители на различни институции, общественици и много граждани.


В края на вечерта Архимандрит Исаак поздрави организатора на събитието и благодари за любовта към Църквата и подкрепата както на него, така и на всички, които са се потрудили за изграждането и благоукрасяването на новоизградения храм в с. Нов чифлик, който в скоро време предстои да бъде осветен, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, за нуждите на православния народ.
Текст: Василка Еманоилова
Снимки: Бояна Василева

 

RELATED ARTICLES

Most Popular