Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСапарева баняПоклон! Учителката Мариана Пеянина от Сапарева баня загуби битката в коронавируса

Поклон! Учителката Мариана Пеянина от Сапарева баня загуби битката в коронавируса

Училището в Сапарева баня загуби уважавана учителка. Отиде си Мариана Пеянина – преподавател по руски език. Педагожката загуби битката с Ковид-19. „Колежката боледува и е в болничен от 5 или 6 октомври. Починала е от Ковид-19 на 26 октомври. Лекувала се е в болница. Всички в училището сме много стресирани и притеснени. Не можем да повярваме, че това се е случило. Целият стаж на Мариана Пеянина като учител е минал в нашето училище и е много добър и уважаван педагог и човек. За да остане човек в тази сфера, трябва да обича децата и да е добър човек, а тя е дала толкова много години от живота си на децата на нашия град”, коментира учителка в СУ „Христо Ботев”.
Нейните ученици потънаха в скръб заради черната вест. Със сълзи на очи те коментираха колко добър преподавател и невероятен човек е била класната им: “Поклон! Прекрасен учител с огромно сърце. Огромна загуба, много тъжно, обичаме ви. Почивайте в мир”, бяха само малка част от съболезнованията.
В последните години Мариана Пеянина е била единственият учител по руски език в единственото училище в Сапарева баня. Започнала е работа там след завършването на висшето си образование. Отива си като класен ръководител на 10-и клас.

RELATED ARTICLES

Most Popular