Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДолна баняПосочиха причините за челния удар, отнел живота на Боби от Долна баня

Посочиха причините за челния удар, отнел живота на Боби от Долна баня

 

Момче на 17 г. и жена от другата кола се борят за живота си

Тежък пътен инцидент с един загинал и петима ранени, двама от които в тежко състояние. Това е равносметката само от една катастрофа, станала в понеделник преди обяд на пътя Китен-Приморско.

Това е равносметката от зверската катастрофа на пътя, станала в понеделник преди обяд на пътя Китен-Приморско.
18-годишният Борислав, с по-малко от 4 месеца стаж зад волана, се удари челно в джип, който пътувал към морето. На място загина младежът, който е от Долна баня. Малкият град в Югозападна България потъна в скръб след вестта за трагичната смърт на Борислав Груев.
Двама от общо петимата ранени, които са приети в университетската болница в Бургас – 40-годишна жена и 18-годишния спътник на загиналия млад водач, са в реанимация с опасност за живота.

„На 3 юли малко преди 10 часа автомобил със софийска регистрация предприема изпреварваща маневра на колона от автомобили при вложени атмосферни условия – мокра пътна настилка. Вероятно не е овладял автомобилът и се е стигнало до челен сблъсък с насрещната кола“, обясни пред журналисти старши инспектор Константин Вангелов от „Пътна полиция“.
„Причините за този инцидент са съвкупност от фактори. На първо място – малкия опит зад волана на загиналия шофьор. Несъобразената скорост с пътните условия, които са били доста влошени заради времето – също са допринесли за инцидента”, каза още Вангелов.

От МВР са предприели мащабна информационна кампания за юноши, които ще се подготвят да бъдат шофьори.

RELATED ARTICLES

Most Popular