Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградПо-кратък престой при червен светофар на възлово кръстовище в Благоевград

По-кратък престой при червен светофар на възлово кръстовище в Благоевград

Престоят при червена светлина на моторни превозни средства на светофарната уредба, намираща се на кръстовището, образувано от улиците “Славянска“, “Александър фон Хумболт“ и “Дойран“ в Благоевград, е значително съкратен, съобщиха от общината.

До този момент се налагаше шофьорите да чакат над минута за разрешения сигнал за преминаване по ул. “Славянска“. С въведените промени сега червената светлина за автомобили е 30 секунди, а по ул. “Дойран“ е 20 секунди.

За целта е изготвена нова циклограма с две времена за твърд режим на работа на уредбата с разрешени сигнали за преминаване на МПС.

С въведените промени от Комисия по безопасност на движението значително ще бъде облекчен трафикът, а преминаването на коли през едно от най-натоварените кръстовища в Благоевград, обслужващо пътникопотока от и за гл. път Е79, както и за връзка с основни артерии в града, ще бъде улеснено. Община Благоевград работи в посока подобряване на режима на работа и на светофарите при I УК на ЮЗУ “Неофит Рилски“ и на входа на кв. “Струмско“.

RELATED ARTICLES

Most Popular