Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаПП издигат за кмет на Дупница и водач на листата специалист по...

ПП издигат за кмет на Дупница и водач на листата специалист по управление на риска и доктор по право

В коалицията с ДБ зрее напрежение

Радослав Рашков бе номиниран за кандидат за кмет на Община Дупница от „Продължаваме промяната“. Кандидатурата на 36-годишния дупничанин бе издигната по време на събрание на партийната организация. Рашков е роден през 1987 година. Той е икономист по образование. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“. Владее 3 езика. Над 10 години работи в банковия сектор, в сферата на управление на риска.

За водач на листата от „Продължаваме промяната“ е издигат Константин Илчев. Той е роден в град Дупница. Бакалавърската си степен Илчев е придобил във френския Правен университет в град Ница. На същото място завършва още три магистърски програми.Те сапо Бизнес право, Юридическо управление на риска и устойчиво развитие и Данъчна стратегия на фирмите. През 2017 година придобива правна докторска степен, защитавайки дисертация на тема „Енергийна ефективност и право“.36-годишният доктор е работил като правен консултант в Община Банско и в Община Ница. Има дългогодишен стаж в частния сектор, заемайки ръководни постове в различни международни компании. Паралелно с това преподава в бакалавърските и магистърски програми на университета в Ница Cote d’Azur.

Предстои кандидатурите да бъдат одобрени от централното ръководство на „Продължаваме промяната“.

Според запознати, предстоящите избори са изострили напрежението между коалиционните партньори от ПП и Демократична България. От партията на Христо Иванов също имат мерак да издигнат кандидат за кмет на Община Дупница, като настояването им е той да бъде по-познато лице от младия Рашков.

От ПП успяха да спечелят секретарското място в Общинската избирателна комисия в Дупница, за което претенции имаха още ДПС и Възраждане. ЦИК утвърди секретар да бъде Роза Атанасова.

Председател на ОИК ще бъде Мария Чомакова от ГЕРБ. Заместник председатели ще бъдат Василка Софрониева от “Има такъв народ”, Юлия Динева от БСП, Евтим Малоселски от „Възраждане“ и Иво Гърнев от ДПС.

Членове на Общинската избирателна комисия ще бъдат още Десислава Стоянова, Десислава Василева, Симона Ангелова, Даниела Стефанова и Десислава Стойнева.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Нямат шанс да пробият при нас, коклото и рушвет да дадат. Късай синджиро

Comments are closed.

Most Popular