Wednesday, May 8, 2024
HomeАктуално от днесПротест в Дупница! Фирми и жители се  опасяват  от предстоящо затваряне на...

Протест в Дупница! Фирми и жители се  опасяват  от предстоящо затваряне на улица „Хемус”  

Призовават  общинските съветници да проявят разум на предстоящата сесия

Над 20 души  излязоха рано сутринта на протест срещу докладна записка, внесена за разглеждане в  Общински съвет-  Дупница. Предложението  касае промяна  на терен,  при улица „Хемус”  в града.  Според протестиращите, ако местният парламент одобри внесеното предложение,  ще настъпят промени, които ще доведат до стесняване на улицата и буквално затваряне на бизнеса на заетите в района, както и нормалния достъп на живеещите в  квартала.

„Това е поредната общинска неразбория, която изкарва хората от работните им места. На скицата, с която разполагаме, се вижда теренът, който е закупен от инвеститора. На нея е очертана улицата, която ще се стесни, ако се реализира проектът, който ще гласува общинският съвет. Това ще доведе до затваряне на достъпа до базите на работещите фирми в района”, заяви Георги Илиев, един от недоволстващите срещу проекта. По думите му улицата ще стане с ширина 2,30 метра, което не отговаря на изискуемите стандарти за достъпност до обектите. Протестиращите призовават  общинските съветници да проявят разум на предстоящата сесия и да вземат адекватно решение.

„Ако останат тези 2.30 метра те затварят нашия бизнес.Имаме транспортна фирма с 15 тира и те няма как да влизат повече тук. Съседната улица е много  тясна и е изключено по нея да влизат тежкотоварни автомобили. Ние се мъчим да оцелеем в тези трудни времена, а Общинския съвет ни пречи ”, заяви Пламен Иванов, собственик на една от големите фирми в района. Служители на фирмата изразиха своите реални опасения, че с подобно решение могат да останат без работа. В имота са съсредоточени пункт за прегледи, транспортна фирма, учебен център и автошкола.

„Естеството касае прекратяване на собственост между общината и инвеститор закупил имота. Сагата продължава повече от 2 години, като крайното решение ще бъде взето на сесия на общинския съвет в петък” , коментираха от общинска администрация.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Ще я видим мафията на Общинският съвет утре.Недопустимо е които и да е да затваря и купува/приватизира/ част от улицата.Всички жители на ул.Хемус и прилежащата част от ул.Орлинкса сме против.Ще следим и няма да смес безразлични.Вън корупцията и безочливостта на Общинарите.Не забравяйте ,че народа ви е избрал да сте там ,а не Ганчев.

Comments are closed.

Most Popular