Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградПрофилактика на водата започва от понеделник в Благоевград, няма да е годна...

Профилактика на водата започва от понеделник в Благоевград, няма да е годна за пиене  

Планова годишна профилактика на водоснабдителната система „Чакалица“ започва в Благоевград. Профилактиката, която включва почистване и последваща дезинфекция, е в периода от 6 часа на 25 юли (понеделник) до 6 часа на 27 юли (сряда), съобщиха от община Благоевград във връзка с постъпило уведомително писмо от „Водоснабдяване и канализация“. В тази връзка предстои подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор (Cl) към напоителните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа, захранвана от Пречиствателна станция за питейни води – Благоевград.

Дезинфекцията обхваща Благоевград и селата Дъбрава, Бело поле, Покровник, Рилци, Изгрев, Еленово, Горно Церово, Делвино, Марулево и Горно Хърсово. Дейностите по профилактика се извършват във всички посочени населени места от 6 часа на 25 юли (понеделник) до 6 часа на 27 юли (сряда).

От ВиК посочват, че водоподаването в този период няма да бъде прекъсвано. От там обръщат внимание, че водата в периода на профилактика няма да бъде годна за питейно – битови нужди.

RELATED ARTICLES

Most Popular