Friday, May 3, 2024
HomeРегионБанскоПуснаха 7 писти на старта на сезона в Банско

Пуснаха 7 писти на старта на сезона в Банско

Без обичайните концерти, забави и кулинарни атракции, но с искрящо слънце, положителни температури и естествен сняг в четвъртък стартира най-непредсказуемият ски сезон в Банско.

Ски зона “Банско” посрещна първите скиори за сезон 2020/2021. Те се пускаха по писти Плато 1 и 2, Бъндерица, Балканиада до Междинна станция, Юлен и Коларски път. Останалите трасета с естествен сняг се обработват и поетапно ще бъдат пускани, съобщава концесионерът. Все още е невъзможно да се кара на Чалин валог и по ски пътя от Бъндеришка поляна до Банско, защото снегът на тази надморска височина не е достатъчен, а температурите не позволяват да се произвежда изкуствен. Прогнозите до края на месец декември обещават още сняг, което ще гарантира карането. Специалистите обаче изрично предупреждават скиорите и сноубордистите да не карат извън трасетата, защото лавинната опасност е много висока.

В ски зоната ще работят алпийските барове на Бъндеришка поляна и Шилигарника, където посетителите ще могат да си купуват топли напитки, но консумацията им е възможна само на открито. За децата до 12 години са обявени карти с намаление около 30%, а от този сезон се предлагат и нов тим семейни карти за 3 дни. До 8 души се допускат заедно в кабинковия лифт след щателна дезинфекция и при отворени прозорци на съоръжението. Ограничение за броя на туристите е в сила и при ски гардеробите – до 15 души. Ски училищата ще работят в групи до 10 човека, като температурата на всеки от тях ще се мери преди началото на урока.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular