Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаРазвръзка! Крещящата учителка Анета Колева е вън от училище „Кирил и Методий“...

Развръзка! Крещящата учителка Анета Колева е вън от училище „Кирил и Методий“ в Дупница

Началната учителка Анета Колева вече не е част от колектива на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Това обяви пред „Вяра“ директорът на учебното заведение Райко Ангелов.
На въпрос дали преподавателката е била уволнена дисциплинарно, или е напуснала работното си място, той отговори: „Не искам да разкривам повече подробности, защото това е между мен и нея. Факт е, че тя вече не е част от нашия колектив“.
Припомняме, че учителката беше записана как използва груб език по време на час. Родители поискаха незабавното й отстраняване и организираха протест в двора на учебното заведение.
Казусът беше официално обсъден на 25 май на среща в училището при закрити врата. На срещата тогава присъстваха представители на Регионалното управление по образованието в Кюстендил, на община Дупница, на училищното ръководство, както и на родителския обществен съвет. Тогава стана ясно, че Анета Колева е излязла с болничен с мотивите, че е срината психически. От РУО-Кюстендил наредиха проверка по случая, след която препоръчаха на директора Райко Ангелов да наложи дисциплинарно наказание на учителката.
От институцията не можаха да потвърдят дали записите са истински, но от разговорите им с родителите са преценили, че действително отношението на учителката към децата е било непрофесионално.

Екип „Вяра“

RELATED ARTICLES

Most Popular