Monday, May 27, 2024
HomeРегионСамоковРаздават награди от томбола на ученици, събирали отпадъци в Самоков

Раздават награди от томбола на ученици, събирали отпадъци в Самоков

Община Самоков организира кампания за популяризиране на резултатите по проект „Намаляване на отпадъка при източника в Самоков с предизвикателствата на гр. Рубе.“
Събитието ще се проведе на 31 март. Кампанията е насочена към целева група I – училища и детски градини и е вдъхновена от предстоящата Седмица на гората. Основната цел на кампанията е насърчаване и продължаване участието на заинтересованите страни /целевите групи по проекта/ и привличане на нови заинтересовани страни, които да започнат да използват приложените успешни подходи при управление на битовите отпадъци в Самоков.
По време на кампанията ще бъдат измерени събраните от децата и учениците количества хартия, стъкло, метал и пластмаса и на принципа на томболата ще бъдат раздадени промоционални материали– тениски, термо чаши, шапки и чанти за многократна употреба. Ще се акцентира върху значимостта на личния принос и участие на всеки гражданин като гаранция за успешни и устойчиви резултати в дългосрочен план. Чрез намаляване на отпадъка, който се депонира, ще се ограничи вредното влияние върху околната среда, което ще допринесе за по-здравословна среда за живот и по-чиста гора.
Демонстрационният проект, който се реализира на територията на община Самоков в периода 20.08.2020 – 20.07.2022 г., включва компостиране и насърчаване на висококачествено рециклиране чрез предварителна подготовка за повторна употреба.
Проект „Намаляване на отпадъка при източника в Самоков с предизвикателствата на гр. Рубе.“ е на стойност 390 426,60 лв., от които 331 862,61 лв. финансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 58 563,99 лв. национално съфинансиране.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular